Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij je met de handen en benen vecht.

Een mix van boksen en karate, dat is kickboksen. Je ontdekt hoe sterk je bent en hoe je jezelf moet verdedigen door middel van stoten en schoppen. Kickboksen is een complete sport, waar veel in zit.

Het is goed voor de conditie, de lenigheid, het reactievermogen en het zelfvertrouwen. Tijdens de trainingen worden nagenoeg alle spiergroepen getraind, touwtje springen, sparren, schaduwboksen, talloze push-ups en nog veel meer sit-ups maken kickboksen tot een van de meest complete sporten die er zijn voor lichaam én geest.
De sfeer tijdens trainingen is ontspannen, maar er is behoorlijke inzet en optimale concentratie.

Is het alleen een ‘mannensport’? NEE! De tijd dat alleen mannen deze sport beoefenen is allang voorbij!
Vooral vrouwen hebben veel baat bij deze sport. Je werkt aan je conditie, kracht en je weerbaarheid.
Daarbij rekent de hoge trainingsintensiteit af met overtollig vetweefsel en ziet je lichaam er binnen een paar weken strakker en atletischer uit.

Bij kickboksen draag je kleding die gemakkelijk zit en waarin je vrijuit kunt bewegen bijv een korte broek of trainingsbroek en een T-shirt. Bokshandschoenen en beschermers kun je in principe bij ons lenen. Schoenen zijn niet nodig, want we trainen op blote voeten. Wil je op den duur je eigen spullen aanschaffen, dan kun je de materialen en/of kleding bij ons bestellen.

Kom vrijblijvend kijken, of liever nog: meedoen!